Elastic 2000 KFT. 

Hulladék papír és műanyag felvásárlás, feldolgozás

Kapcsolattartó
Kánási László János

Tel: +36 42 599 154
Fax: +36 42 500 549
E-mail: elastic@netra.hu

Hulladék kezelés modernizációja projekt  

Hulladék kezelés modernizációja projekt Hulladék kezelés modernizációja projekt

A kft jogelődje, a hasonló nevű Bt 1992 - ben kezdte el tevékenységét, mely a 90 - es évek közepétől meghatározóan hulladék nagykereskedelem. A 2006 - ban megalakult Kft. árbevételének 90 % - t jelenleg is a papír, műanyag hulladékok nagykereskedelme teszi ki 2009-ben 10000 t hulladékot kezelt, melynek 95 % - a papír volt. A hulladék kezelés tekintetében begyűjtést, válogatást, bálázást, széllilást végez. További tevékenységei az udvari karbantartás, üdültetés, mérnöki tanácsadás A cég ISO 9001 és 14001 minőségirányítási rendszerrel rendelkezik.A hulladék nagykereskedelem területén a papír és műanyag hulladékot termelő kereskedő (pl. Lidi) és gyártó vállalatoktól veszi át a hulladékot, amit kezelés után hulladék újrahasznosító cégeknek, főleg papírgyártó vállalatoknak, kereskedő cégeknek értékesít. Mind beszerzési, mind értékesési oldalon fő partnerei a Dunapack Zrt, Duparec Kft, Mondibax Hungary Kft.

A Kft. telephelyen belüli anyagmozgató gépei elavultak. Jelentős a karbantartási költségük, nem üzembiztosak, ami akadályozza a folyamatos munkavégzést. A hulladék túl sokáig marad szabad ég alatt, ami csökkenti minőségét pl, megnő a nedvességtartalma 12 9f, felé, és növeli a környezeti terhelés kockázatát. Továbbá a Kft. nem rendelkezik saját mérleggel. Kénytelen bérmérlegelést igénybe venni, ami plusz idő és pénz ráfordítás, szintén csökkenti a termelékenységet. Ügyfelei részéről új szolgáltatásokra jelentkezett igény.

A fejlesztés keretében 1 db targonca, 1 db rakodógép beszerzése valósult meg. E gépek a beérkező és kimenő hulladék rakodását, anyagmozgatását, borítását, bálázásra előkészítését végzik. A rakodó géppel mély építőipari tevékenység végzésére is lehetőség van, ami új szolgáltatás. A projekt keretében beszerzésre került 1 db 60 tonna kapacitású hídmérleg, mely a be - és kimenő anyagok mérlegelését végzi. A beruházás során megvásárlásra került egy seprőgép, mellyel a telephely, valamint más vállalatok udvarának szabadtéri takarítását lehet végezni. Ez a jelenlegi kézi munkát váltja ki.

A fejlesztés eredményeként 10 000 e Ft költségmegtakarítás keletkezik Javul a hulladék minősége, mert kevesebb ideig kell szabadtéren tárolni a hulladék papírt. Jelentősen csökken a környezeti terhelés. Új szolgáltatásként gépesített udvari takarítás, mélyépítőipari tevékenység veszi kezdeté. A hulladék kezelési tevékenység gyorsabbá válik, nő a termelékenység, a cég alkalmazkodni tud partnerei elvárásaihoz, erősödik versenyképessége. Árbevétele emelkedik.

www.magzrt.hu

http://www.nfu.hu/